Düğün günleri çiftler için en unutulmaz ve heyecanlı günlerden biridir. Düğüne hazırlık aşamasında yapılması gereken birçok şey vardır. Bunlar arasından akla ilk gelenlerden biri düğünün nerede yapılacağına karar vermek ile ilgilidir. Düğün mekanı seçimi beraberinde konsept seçimini de getirir. Doğayı seven ve doğada sevdikleriyle vakit geçirmek isteyen çiftlerin tercihi genelde kır düğünlerinden yana olur. Biz de kır düğünü yapacaklara tavsiyeler sunduğumuz bu yazımızda, sizleri ayrıca kır düğünü konsepti ve kır düğünü planlaması hakkında bilgilendireceğiz.

Kır düğünü mekanı seçerken nelere dikkat edilmeli, kır düğününde dikkat edilmesi gerekenler, kır düğünü süslemeleri, kır düğünleri için gelinlik önerileri ve kır düğünlerinde ayakkabı seçimi nasıl olmalı gibi alt başlıkların bulunduğu yazımızı okuduğunuzda kır düğününüzün nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgi sahibi olacaksınız.

Kır düğünü mekânları her ne kadar doğa ile iç içe ve huzurlu bir ortam olsada planlama kısmı kafa karıştırıcı olabiliyor. Gelin beraber bu kır düğünü planlamasında nelere dikkat etmemiz gerektiğini inceleyelim..

Kır Düğünü Mekânı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Öncelikle mevsim planlamanızı doğru yapmanızı öneririm. Herhangi bir olumsuz hava durumu ile karşı karşıya kalmamak için zamanı doğru şekilde planlamalı ve seçeceğiniz mekânın buna göre bir önlem alıp almadığına bakmalısınız.
  • Belirlediğiniz konsept doğrultusunda ilerleyin ve olabildiğince en önemli istek ve fikirlerinizi netleştirin. Olmasa da olur diye düşündüğünüz isteklerinizi de listeleyin. Böylece mekan seçimi yaparken eleme yöntemi ile akıl karışıklığı yaşama olasılığınız en aza düşmüş olacaktır.
  • Kır düğünü denince akla yeşilliklerle dolu bir atmosfer geliyor. Hem yeşilin hemde havuzun olduğu mekanlar da bulunuyor. Siz nasıl bir mekan düşünüyorsunuz netleştirebilirsiniz.
  • Mekan seçimi yaparken lokasyonuna dikkat etmelisiniz. Bazı mekanlar şehre yakın bir konumda bulunurken, bazı kır mekanları şehrin gürültüsünden uzak bir yerde bulunuyor. Sevdiklerinizin kolay gelebilmeleri için ulaşımı düşünmeli, gerekirse seçtiğiniz mekan ile ulaşım seçeneklerini değerlendirebilmelisiniz.
  • Mekan seçiminde bulunurken istediğiniz şekilde müzik hizmeti olup olmayacağından emin olun. Anlaşacağınız mekanın orkestrası varsa onları dinleyebilir, müzik seçimini yaparken tercihinizi ona göre yapabilirsiniz. Orkestra ile anlaşarak sevdiğiniz müziklerin listesini vermeyi unutmayın. Böylece yakınlarınız ile beraber sevdiğiniz müzikler eşliğinde kesintisiz eğlenebilirsiniz.
  • Mekanda istediğiniz gibi bir menü olup olmadığından emin olun. Konuklarınız için menü seçeneklerine dikkat edin ve sunumlara özen gösterin. Seçenekleri değerlendirin ve öncesinde menü tadımı yapabilme imkanınız varsa mutlaka yapın.
  • Düğün mekanı, dışarıdan organizasyon firması, catering firması ya da fotoğrafçı ile anlaşma olanağı tanıyor mu? Bu soru, eğer mekanın imkanları sizin için yetersizse çok büyük  anlam ifade ediyor.

Kır Düğününde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Düğünde en önemli şeylerden biri gelecek olan misafirlerdir ve genelde davetli sayınıza göre gerekli masa düzenlemeleri yapılır. Son dakikaya kadar davetli sayınızdan emin olmaya çalışın. Gerekirse mekan ile iletişime geçerek fazladan birkaç sandalye ve masa bulundurmalarını rica edin. Böylece düğün günü beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalmamışız olursunuz.
  • Masa ve sandelye süslemelerini kır düğünü konseptine uygun şekilde yapmalısınız. Yeni sezon renklerini araştırabilir ve konu ile ilgili bilgi sahibi kişilerden yardım alabilirsiniz. Abartıdan uzak sade bir seçim yapmak istiyorsanız masa ve sandalye süslemelerini beyaz renkte seçerek ufak detayları renkli seçebilirsiniz.
  • Anlaşmış olduğunuz mekanın organizasyon sorumlusu bulunuyor mu, konsepte göre süsleme tam da hayal ettiğiniz gibi mi olacak? Düğün mekanına dışarıdan organizasyon firması getirebiliyor musunuz öğrenip, gerekirse bir organizasyon firmasıyla anlaşabilirsiniz.
  • Anlaşmış olduğunuz mekanın fotoğrafçısı olup olmadığını öğrenin. Varsa önceki fotoğraf ve video çekimlerini inceleyebilirsiniz. Ortaya harika kareler çıkacağından emin olun!
  • Işık, ses ve sahne hizmetlerine çok önem verin. Müzik sistemi nasıl olacak belirleyin. Mekanın orkestrası ile çalışacaksanız daha önceki çalışamalarını dinleyin. Düğün müzik listesi yapın ve konukların belki de en çok eğlenebileceği anları oluşturan ve o anların bir parçası olan düğün müziklerinde bir aksaklık olmasını engelleyin.
  • Yemek lezzetinin ve servis kalitesinin iyi olacağını garantileyin. Böylece tüm parçalara dikkat edilerek ortaya harika bir bütün çıkmasını sağlayacaksınız.

Kır Düğünü Süslemeleri

  • Öncelikle kendiniz için en uygun konseptin ne olduğuna karar vermelisiniz. Kır düğün konseptleri arasında bohem, vintage ve botanik düğün konseptlerinin oldukça popüler olduğunu söyleyebiliriz.
  • Konsept seçildikten sonra sıra süslemelere geliyor. Şunu belirtmek isterim ki dekorasyonu düşlerken olabildiğince hayal gücünüzü kullanmaya çalışın. Mekânınızın organizasyon ekibi ile anlaşarak hayalinizdeki kır düğününü onlara aktarın. Eğer seçtiğiniz mekânda organizasyon ekibi yoksa dışardan bir firma ile anlaşıp dekorasyon için yardım almanızı öneririz.

Kır Düğün Mekanı ve Masa Düzeni

Bir kır düğününde en önemli detaylardan biri masa düzenidir. Gerçek çiçekler ile süsleme yapmanız masanıza hem doğallık hem de şıklık katacaktır. Ayrıca masa üzerinde farklı mumlar kullanabilirsiniz. Yemek takım ve kadehleri masa ve sandalye ile uyumlu seçerek harika bir görüntü yaratabilirsiniz! Bir kır düğününde süsleme yaparken çiçeklere ve doğayla ilgili farklı unsurlara yer verebilirsiniz. Sandalye düzenlemesi konuk sayınıza göre yapılmalı ve masa örtüleri ile sandalye süslemeleri birbiriyle uyumlu olmalıdır. Süslemelerin rengârenk olması atmosferi daha huzurlu kılacaktır.

Mekân seçimi, düğün konsepti, düğün tarihi kesinleştikten sonra eğer gerekiyorsa organizasyon firması, düğün fotoğrafçısı, müzik firması ve catering firması da belirlenmelidir. Bu aşamalardan sonra ise sıra gelinlik ve gelin ayakkabısı seçiminize geliyor…

Kır Düğünleri İçin Gelinlik Önerileri

  • Kır düğünleri için en uygun gelinlik; hem çok abartılı olmayan hem de içinde rahat hareket edebileceğiniz modellerdir. İlk dansınızı yaparken alan ne olursa olsun rahatça hareket edebileceğiniz ve içinde özgür hissettiğiniz bir gelinlik seçmeniz gerekiyor.
  • Kır düğünü gelinlikleri otel balo salonu gibi kapalı alan düğünlerinde giyilen gelinlik modellerine göre daha sade tasarımlardan oluşur. Bunun için prenses kesim gelinlikler yerine balık, yarım balık, düz kesim ya da A kesim gelinlik modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer kuyruğu olan bir gelinlik modeli istiyorsanız daha kısa kuyruklu tasarımları tercih edebilirsiniz.
  • Düğünün hangi mevsimde gerçekleşeceği de gelinlik seçimini etkiliyor. Bahar ve yaz aylarında yapılan kır düğünlerinde; straplez, askılı, v yaka, sırt ve bacak dekolteli gelinlikler ilk tercih edilenler arasında yer alıyor. Sonbahar gelinleri ise; askılı, kollu ve yarasa kol gelinlik modelleri arasından tercihlerini yapıyor.

Kır Düğünlerinde Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

  • Gelinlik seçimini yaptıktan sonra sıra gelinliğiniz ile uyumlu olacak ve gün boyu rahat hareket edebileceğiniz ayakkabı seçimini yapmakta. Kır düğünü yapıyorsanız sivri topuklu ayakkabılar giymemenizi öneririm. Mekânın zemini toprak veya pistten oluşabilir. Her koşulda toprak zemin üzerinde rahat hareket edebileceğin daha kalın topuklu ayakkabıları tercih etmelisin. Sivri topuklu ayakkabı giymek istiyorsan, kır düğünleri için çokça kullanılan topuk koruyucu kullanabilirsin.
  • Eğer tercihin topuklu ayakkabılardan yana olmayacaksa gelin spor ayakkabısı modellerini düşünebilirsin. Bunu dışında düztaban bir gelin ayakkabısı arayışındaysan gelin babetlerini ve sandaletlerini inceleyebilir ve kendin için en uygun olanı seçebilirsin.

Kır düğünü mekânları hakkında dikkat edilmesi ve yapılması gerekenleri sıraladığımız bu yazımızda, üstünde durmanız gereken önemli detayları belirttik. Sizler de bunları göz önünde bulundurarak seçiminizi yapabilir ve kır düğününüzü hiçbir aşamayı atlamadan planlayabilirsiniz. Dilerseniz Düğün Hazırlığı Rehberimizi okuyarak düğün planlamanızı kusursuz gerçekleştirebilirsiniz.

Bir Yorum Yaz

  1. Hüseyin Koca

    Çok faydalı çok güzel teşekkürler