Gelinler için onların en özel günü düğün günüdür. Peki düğünümüzde birbirinden güzel onca renk varken neden beyaz renk gelinlik giyeriz hiç düşündünüz mü? Gelinlik neden beyaz sorumuzun cevabı için birazcık eskiye 1840’lara gidicez. Kimilerine göre o dönem yerliler gelinlik nedir bilmez, bayramlıklarıyla evlendirilirlermiş. Bir süre sonra düşünmüşler ve “bizim gelinin güzelliğini ön plana çıkartmamız lazım” demişler. Çarpıcı bi renk yerine duruluğu, masumiyeti simgeleyen bir renk olmalı demişler. Bunu en güzel yansıtan renk ise beyazmış…

Kraliçe Viktoria'nın Gelinliği
Kraliçe Viktoria’nın Gelinliği

Kraliçe Victoria Gelinliği, Beyaz Gelinlik

Sonrası ip söküğü gibi gelmiş ve artık bütün yerliler bayramlıklarını beyaz tercih etmeye başlamışlar. Kimilerine göre ise, yerlilerin aksine soylular geleneksel renkleri olan gri gelinlikler giyerlermiş. Kraliçe Victoria döneminde ise bu değişmiş. Kraliçe beyazın beyazı dedikleri, saten bir gelinlik giymiş. Güzelliği ve gelinliğiyle bütün kralllığı mest etmiş, hatta bir devrime imza atarak beyaz gelinlik modasının öncüsü olmuştur. Prenses model dediğimiz bu gelinlik, günümüzde birçok varyasyonuyla hala revaçtadır. Hani derler ya ‘krallara layık’ diye bu sözden yola çıkarak bütün gelinlerde düğünleri için kraliçelere layık seçimler yapar. Şimdi bu düşünceyi günümüze göre restore edecek olursak tıpkı bir internet oyunu gibi de düşünebiliriz. Sanal dünyada nasıl kendi karakterimizi yaratıyoruz işte öyle. Gelinlerde düğün günleri için kendi masallarını yaratıyorlar. Peri masalı gibi, tek farkla, Sindirella’nın ya da Kraliçe Victoria’nın değil, bizim masalımız!

En Güzel Gelinlik Renkleri

Günümüzde kendi masalını yaratan birçok devrimci prenses var. Sırf klasik diye beyaz tenli bi gelin beyaz gelinlik giyerse fotoğraflarda sadece gelinlik görürüz. Halbuki düğün gününüzde size ve teninize en çok yakışan rengi tercih etmelisiniz. İşte az önce bahsettiğim devrimci prensesler artık yavaş yavaş beyazdan uzaklaşıyor. Mesela; pembe gelinlik seçiyor, eline ise pembe şakayık buketi alıyor ya da şampanya rengi gelinliğini kırmızı gül buketiyle tamamlıyor ve ortaya enfes bi görüntü çıkıyor. Son zamanlarda krem, fildişi, altın rengi gibi birçok renkte çokça tercih ediliyor. Unutmayın ki kraliçenin hala örnek alınmasının sebebi güzelliği yada beyaz gelinlik giymesinin yanı sıra, bütün soylular gri giyerken onun beyaz renk giymeye cesaret etmesidir! Eğer siz de Kraliçe Victoria gibi bir fark yaratmak isterseniz sadece cesaret edin… Mesela gelinlikçinizden size başka renkler göstermesini isteyerek başlayabilirsiniz.

Bir Yorum Yaz